Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500

de Andra_Constantinescu in Torturi, 29 Apr 2018 | 5198 vizualizari

 

Desi ma vedeam ajunsa la reteta cu numarul 500 inca din toamna ce tocmai a trecut, iata ca a durat mult pana am ajuns aici. 
Multumesc, Bucataras.ro, pentru rabdare, pentru ca asculti opiniile si dorintele mele, pentru minunatele premii si pentru frumoasa comunitate!
Cat despre tort, daca aveti pofta de ceva dulce si rapid, vi-l recomand cu cel mai mare drag. As putea spune ca este un tort "inventat" de matusa mea, pentru ca ea pregateste cate unul la fiecare aniversare care are loc in casa si este un succes de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 15 g cacao
  • 150 g faina
  • 60 g nuci taiate grosier
  • Diametru tava: 20 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • Pentru umplut:
  • 1 cutie cu Fineti cu alune (400 g)
  • 2-3 banane
  • 250 ml frisca indulcita
  • chipsuri de ciocolata pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina (treptat) si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se incorporeaza nucile taiate grosier. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Se pune cutia cu Fineti in apa calda pentru ca ciocolata sa se incalzeasca.

Se taie blatul in trei. Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia si se intinde jumatate din ciocolata Fineti peste ea.

Se decojesc bananele si se taie rondele. Se pun din loc in loc felii de banana peste ciocolata Fineti. Se pune a doua foaie, se insiropeaza, se intinde ciocolata, apoi se adauga felii de banana. Se pune si ultima foaie si se insiropeaza. Se lasa tortul la rece circa o ora pentru a se inchega.Se indeparteaza inelul detasabil de la tava si se orneaza tortul cu frisca si chipsuri de ciocolata, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

xana 1

01.05.2018, 18:30

Felicitari si la cat mai multe retete!

dantes 1

04.05.2018, 06:48

Delicios! felicitari!

Ancutsa 1

05.05.2018, 16:27

Felicitari si la mai multe!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
tort cu 2 creme